Történelmi Lovasjátékok

Történelmi Lovasjátékok
Időpont(ok):
2020. 08. 30 - 2020. 12. 19. (szerda, szombat) 16.00 órától
Helyszín(ek):

Tekintsék meg egyedülálló TÖRTÉNELMI LOVASJÁTÉKOK BEMUTATÓNKAT (a Vár tövében található Lovagi Arénában), amely egész évben, szerdai és szombati napokon tekinthető meg!

Magyarország Miniszterelnökének bejelentése értelmében a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel Történelmi Lovasjátékok és Középkori Lakoma programunk 2020. november 11-től, előre láthatóan 30 napig, újabb rendelkezésig nem kerül megrendezésre. Megértésüket köszönjük!


A műsor kezdési időpontja minden szerdán és szombaton: 16.00
*(Covid19 szabályok)

A program ára:

 • Felnőttek részére: 3 000 Ft/fő
 • Gyermekek részére: 1 500 Ft/fő

A Magyarországon és Európa szerte nagy hírnévnek örvendő sümegi Történelmi Lovasjátékok helyszínéül a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgál. Magyarországon az újkorban elsőként nálunk elevenedett meg a középkort megidéző lovasjáték, amelynek részeként spanyol lovas karusszel bemutatót és ügyességi fegyverbemutatóval valamint lovas gyalogos bajvívással fűszerezett lovagi tornát is láthat a kedves közönség. A középkori hangulatot a környezeti elemeken túlszereplőink jelmezei és a zenei aláfestés egyaránt hűen tükrözi. Az este megkoronázásaként programunk után hangulatos Nagy Lovagtermünkben fogyaszthatják el vendégeink a kornak megfelelő formában, az ízekben gazdag jellegzetes zamatú középkori lakomát.

A program menete:

 • A műsor nyitányaként egy spanyollovas karusszel bemutatóval kápráztatjuk el Önöket. Várkapitány Urunk  andalúz lovainak könnyed mozdulatai a zenével harmóniában páratlan látványt és élményt nyújtanak. Kiváló lovasaink a spanyollovas iskola széles repertoárjából adnak lenyűgöző bemutatót.
 • A spanyol lovas karusszelt mongol lovaskaszkadőr show, majd Lovagi Torna bemutatónk követi.
 • A műsor főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítettük, így az ügyességi fegyverbemutató - íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás - gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben vannak, a hangulatot és színvonalat narrátorunk és a megfelelő zenei aláfestés is növeli.
 • A programot követi a középkori lakoma. A lakoma ideje alatt cigányzene szól, s jelmezbe öltözött vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket, ahol az étkezés a kor hagyományainak megfelelően kézzel történik.

A program ára:

Történelmi lovasjátékok bemutató:

 • felnőtt belépőjegy: 3 000 Ft/fő/alkalom
 • gyermek/diák/nyugdíjas belépőjegy: 1500 Ft/fő/alkalom

Történelmi Lovasjátékok középkori lakomával: 7 000 Ft/fő/alkalom

 • menü: aperitif, pogácsa, középkori leves, kemencében sült libacomb (gyerekeknek csirkecomb), egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta,  gyümölcsös pite, fehér- és vörösbor, ásványvíz.

További választható menüváltozatok csoportok részére (min.15 fő) előre történő rendelés esetén (2 nap):

Történelmi Lovasjátékok főúri lakomával: 8.000 Ft/fő/alkalom

 • menü: aperitif: pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, bőrös malacsült, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, káposztasaláta, rétes, folyó vörös- és fehér bor, szódavíz.

Történelmi Lovasjátékok fenséges királyi lakomával: 9 000 Ft/fő/alkalom

 • menü: aperitif: pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, bőrös malacsült és sült oldalas, párolt gyümölcs, kukoricaprósza, egészben sült burgonya, káposztasaláta, rétes, folyó vörös- és fehér bor, szódavíz

Gyermekárak:

 • 0-2 éves korig: ingyenes  (ha kér vacsorát ebben az esetben is 2.000Ft/fő/alkalom)
 • 2-6 éves kor között: 2 000 Ft/fő/alkalom
 • 6-12 éves kor között: 4 000 Ft/fő/alkalom

COVID 19 tájékoztató
Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy Magyarország Kormánya által hozott rendeletnek megfelelően 2020.09.18-tól a színházi előadásokon is kötelező lesz az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata. Történelmi lovasjátékok programunk a Fedett rendezvénycsarnokban kerül megrendezésre, így a rendelet erre a programra is vonatkozik. Kérjük ennek figyelembevételét és betartását!


Nagyobb létszám esetén a program időpontjaiban és árainkban rugalmasak vagyunk, kérje személyre szabott árajánlatunkat: program@hotelkapitany.hu

Előzetes bejelentkezés: program@hotelkapitany.hu


Mindig friss információkkal szolgálunk

Hírek, Aktualítások

Közel egymilliárdos felújítás kezdődött
Közel egymilliárdos felújítás kezdődött
Turisztikai célú fejlesztés alapkőletétele
Turisztikai célú fejlesztés alapkőletétele
Sümegi Vár fejlesztése
Sümegi Vár fejlesztése
Tovább az összes bejegyzésre