Várcsárda

A Várcsárda már évtizedek óta várja Vendégeit gyönyörű környezetben, a Sümegi Vár lábánál!

Az épület maga a történelem, falai számos legendát őriznek! Ebben a házban született és élt Kisfaludy Mór '48-as honvéd alezredes, aki az igazi magyar hősök sorába tartozik és a költő Kisfaludy Sándor unokaöccse volt!

A Csárda már az 1900-as években sikeresen működött, a nagy forgalmú város gasztronómiai központja, bohém mulatozások helyszíne volt. Nem egy, ma is sikeres és szakmai alázattal teli vendéglátós tanulta itt a szakmát.  Az 1900-as évek végére a fénye kissé megkopott, a színvonala visszaesett, félő volt, hogy régi fényében már sosem tündököl.
Ekkor került a Papp Család tulajdonába, s ezután ahogy a Sümegi Várba, úgy ide is visszatért élet.


Az épület több felújításon, majd bővítésen esett át, hangulatában azonban továbbra is őrzi a régi, magyaros formát. Ma már az I. Történelmi Élménypark részeként a Sümegi Vár és a Hotel Kapitány****superior Wellness mellett a Várkert egyik ékköve!

A Csárda egész évben várja Vendégeit! Nyáron diófák árnyékában, télen pedig a cserépkályha melege mellett helyi és magyaros ételeket, házi specialitásokat, kemencében sült ételeket, finom magyar borokat kóstolhat meg az ide betérő Vendég! Az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagok nagy része a Várkapitány mintagazdaságából származik. A saját takarmányon nevelt sertésből készült finomságok, sonkák, kolbászok, szalonnák felejthetetlen ízt kölcsönöznek az itt felszolgált ételeknek!

Várcsárda épülete alatt húzódik a mintegy 400 fő befogadására alkalmas Nagy Lovagterem, mely ideális hely esküvők és hasonló nagyszabású rendezvények lebonyolítására, akár középkori lovagi tornával és egyéb programokkal kiegészítve.

A csárda körüli istállóban és parasztudvarban megtekinthetők hazai őshonos háziállataink és kicsinyeik, a csárda melletti középkori játszótér pedig vitathatatlanul a gyerekek kedvence lett az elmúlt években!

A megelevenített történelem

Képgaléria

Mindig friss információkkal szolgálunk

Hírek, Aktualítások

Lovagi tornák - A kezdetek
Lovagi tornák - A kezdetek
Rendhagyó önéletrajz Szabó Gábor - Trombival
Rendhagyó önéletrajz Szabó Gábor - Trombival
A Sümegi vár legújabb attrakciója
A Sümegi vár legújabb attrakciója
Megtörtént az új kiállítás átadása
Megtörtént az új kiállítás átadása
Közel egymilliárdos felújítás kezdődött
Közel egymilliárdos felújítás kezdődött
Turisztikai célú fejlesztés alapkőletétele
Turisztikai célú fejlesztés alapkőletétele
Tovább az összes bejegyzésre